Q1. 1. How much time do you take to process our requirement??

Ans:- A maximum of 24 hours. However, in some cases, depending on the type of the requirement, it can stretch a little more.


Q2. How much time do you take to conduct a pre-move survey?

Ans:- Around two to three hours.


Q3. What responsibilities should I take during the whole process?

Ans:- You need to segregate the items in advance, valuables like gold, cash etc should be taken care, provide proper documents like Transfer Letter or Joining Letter, a copy of RC book for your vehicle moving and a copy of Insurance coverage for the movable goods.


Q4. Is Insurance required?

Ans:- Absolutely yes, it is always safe to have an insurance cover as items can get damaged due to unforeseen circumstances like accidents or any natural calamities during the process of transportation.


Q5. What will be the normal value of the insurance coverage?

Ans:- It depends upon the goods you are transporting and its actual value declared by you.


Q6.How long will be the process of packing and loading of goods?

Ans:- In a normal case, a single room takes around two and half hours that could stretch to more due to some unforeseen contingencies.


Q7. Could you explain the kind of commercial vehicles used by you?

Ans:- We use commercial vehicles of different sizes to suit your requirements.


Q8. How do you transport vehicles?

Ans:- We transport any kind of vehicles with the help of our trucks which are among the latest in the market.


Q9. In case of my vehicle, what items cannot be loaded with them?

Ans:- Items like your pets, Liquids/Oils, Gas filled cylinders, inflammable items, pots.


Q10. . How many days’ prior notice Shyam packers and Movers need to make survey of goods to be shifted?

Ans:- Just 1-2 days prior notice is sufficient for making survey of your goods.


Q11.I had lost nuts and bolts of my bed and had to face lots of inconvenience during my earlier movement. Do you have solution to avoid such problems?

Ans:- Shyam Cargo Movers has special boxes for storing such types of items like keys, nut- bolts, etc.


Q12. I need to have status report of my shipment, on daily basis can it be provided?

Ans:- Shyam Cargo Movers has 24*7 hours customer care which caters the need of our valuable customers and keeps track of all moving consignment through the day.


13. In case there is damage to the goods under transit, what kinds of settlement/procedures are followed?

Ans:- We. adopt all safety measures to avoid any kind of damage to your goods. However, in case of any unpredictable mishap we ensure our client speedy settlement of their claims from the insurance company with whom we have long association and understanding.

Q14. I am worried about my perishable food items. How is going to handled and preserve the same?

Ans:- We advices the clients not to shift fast-perishable and food-items such as Vegetables, Fruits, Flowers, Ghee, Pickles etc. as these may spoil your other valuable items. However we do make arrangements for shifting grocery household items in sealed boxes as per requirements of the clients.